Ιστορικό

Ο Σύλλογός μας δημιουργήθηκε το 1990, κυρίως από γονείς και συγγενείς παιδιών με αναπηρία όπως νοητική στέρηση, νευρολογικές και ψυχιατρικές διαταραχές και δυσκολίες αυτιστικού φάσματος. Με τη συνεργασία του Δήμου Κω ίδρυσαν το 1991 το πρώτο Ειδικό Σχολείο, μετέπειτα Σβουρένειο που λειτούργησε επιτυχημένα ως το 2013.

Στο μεταξύ άρχισαν να λειτουργούν οι τυπικές δομές κοινωνικής φροντίδας και εκπαίδευσης, κατά χρονική σειρά: ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Ειδικό Δημοτικό, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης και Ειδικό Νηπιαγωγείο. Στον Σύλλογο και στο ΔΣ συμμετέχουν σήμερα γονείς μαθητών των παραπάνω δομών αλλά και ενηλίκων ατόμων με αναπηρία που έχουν αποφοιτήσει.

Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα ειδικά σχολεία σε διάφορες δυσκολίες όπως ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και ανάγκες σε εκπαιδευτικό υλικό, και να διεκδικούμε λύσεις για χρόνια προβλήματα όπως το στεγαστικό των ειδικών σχολείων και η βελτίωση δυσλειτουργιών των δομών κοινωνικής φροντίδας για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία στην Κω.

Παράλληλα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε δυνατότητες για την ίδρυση μιας στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης και την κοινωνική ένταξη των νέων με αναπηρία μέσα από την εργασία.