Στεγαστικό, επιστολή στο Δημοτικό Συμβούλιο Κω 08.2021

Προς

Πρόεδρο Δημοτικού  συμβουλίου Κω κ. Ιωάννη Καλλουδη

Κοινοποίηση:

Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων

Κως, 30 Αυγούστου 2021

Θέμα: Λειτουργία, κτιριακή υποδομή ΕΕΕΕΚ Κω και ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης της σχολικής μονάδας 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

παρακαλούμε όπως θέσετε σε επικείμενο δημοτικό συμβούλιο, είτε εντός είτε εκτός ημερήσιας διάταξης, το κτιριακό – στεγαστικό ζήτημα των ΕΕΕΕΚ Κω (Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης), λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω:

Στο ΕΕΕΕΚ Κω έχουν εγγραφεί και πρόκειται να φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 συνολικά 24 μαθητές και μαθήτριες. Θα λειτουργήσουν 8 τμήματα: Γενικής Παιδείας, Κύριας και Β’ Ειδικότητας (Μαγειρικής, Αυτόνομης Διαβίωσης, Κηπουρικής), τα οποία υποχρεωτικά θα στεγαστούν σε έξι μικρές αίθουσες διδασκαλίας, εκ των οποίων η μία είναι το Εργαστήριο Μαγειρικής (χώρος κοινόχρηστος για τα εργαστηριακά μαθήματα) και η άλλη το γυμναστήριο (αίθουσα προκάτ).

Για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης των μαθητικών τμημάτων ο Σύλλογος Διδασκόντων υποχρεώθηκε κατά το προηγούμενο σχολικό έτος να χωρίσει αίθουσες των 16 τ.μ. στα δύο, με κουρτίνες, κατάσταση που οδήγησε σε σοβαρά προβλήματα λειτουργίας (συνωστισμός μαθητών και εκπαιδευτικών, απουσία ηχομόνωσης). Το ίδιο έγινε και στην αίθουσα του Γυμναστηρίου (προκάτ, 21 τ.μ.), η οποία χωρίστηκε στα τρία και χρησιμοποιούνταν για φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία και γυμναστική. Επίσης, λόγω έλλειψης χώρων η βασική ειδικότητα του Εργαστηρίου Κηπουρικής και Ανθοκομίας δεν δύναται να υλοποιηθεί. 

Παράλληλα, σοβαρά θέματα προκύπτουν από την απουσία στεγασμένων εξωτερικών χώρων (με αποτέλεσμα την έκθεση των μαθητών σε ήλιο και βροχή) και από την έλλειψη αποχωρητηρίων, ο αριθμός των οποίων δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών των δύο συστεγαζόμενων Ειδικών Σχολείων, ΕΕΕΕΚ Κω και Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κω.

Τα παραπάνω αποτέλεσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια στην εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μονάδας και την ουσιαστική και αξιοπρεπή εκπαίδευση των μαθητών της. Επιπλέον, ο περιορισμένος χώρος εμποδίζει την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων για την COVID-19 όπως η ικανή απόσταση.

Όπως φαίνεται από την επισυναπτόμενη περσινή επιστολή του Συλλόγου στον Δήμαρχο Κω και την φετινή σχετική ανακοίνωση, τα στεγαστικά προβλήματα του σχολείου είναι σοβαρά, χρόνια και πολύ-συζητημένα. Παρακαλούμε θερμά τα αξιότιμα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να τα θέσουν προς συζήτηση για άμεση εξεύρεση λύσης.

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Κατερίνα Τσατσακλά

Η Πρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου Σωτήρ Μαρία Φρατζή

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *