Σύλλογος Σωτήρ, ανακοίνωση Μελών Δ.Σ., 08.10.2021

    Στις 10 Οκτωβρίου διεξάγονται οι εκλογές του Συλλόγου μας, εντούτοις οι τρεις υπογράφουσες, Μέλη του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, θα θέλαμε να σχολιάσουμε ορισμένα σημεία της συνέντευξης της Προέδρου ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ κας Τελλή, στον Σταθμό της 7ης Οκτωβρίου, αναφορικά με τον Σύλλογο Σωτήρ και το Σβουρένειο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμου Κω.

    Καταρχάς δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή που στείλαμε στην Πρόεδρο της Κοινωφελούς στις 10.09.2019, η οποία δεν απαντήθηκε, ούτε κοινοποιήθηκε στα Μέλη του ΔΣ της Κοινωφελούς, τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο του 2021 οπότε παραιτήθηκε από το ΔΣ της Κοινωφελούς η Πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου μας. Συναντηθήκαμε δυο φορές με την κ. Τελλή, στις 06.09.2019 και στις 21.11.2019.

    Ως προς το ωράριο λειτουργίας και τον σχετικό κανονισμό, προφανώς ψηφίζεται και τροποποιείται από το ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης όταν ένα ΚΔΑΠ ΜΕΑ έχει ιδρυθεί από Δήμο (καθώς υπάρχουν και ιδιωτικά), υποθέτουμε σύμφωνα με τις ανάγκες των ωφελούμενων της δομής και των οικογενειών τους.

    Σταχυολογούμε από το διαδίκτυο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Δήμων με διευρυμένο ή απογευματινό ωράριο: Δήμος Αγρινίου: 08:00 – 22:00 (https://www.trihonida.gr/kentrodimiourgapasxolisispaidiwnmea/ ), Δήμος Ιωαννίνων: χειμερινό ωράριο 13:30 – 21:30, θερινό 08:00 – 16:00 (https://okpapa.gr/kdap-mea-ioannina/), Δήμος Λάρισας: 14:00 – 22:00 (https://www.larissa-dimos.gr/el/gia-tous-polites/kdap-kdapmea2).

    Ως προς το επιστημονικό προσωπικό του Σβουρένειου (επιτροπή δυο επιστημόνων;), θεωρούμε ανθρωπίνως αδύνατο να απασχολεί δημιουργικά 25 παιδιά, εφήβους και ενήλικες με διάφορες και ενίοτε σοβαρές αναπηρίες, και παράλληλα να στηρίζει τις οικογένειές τους, όπως προβλέπει το πρόγραμμα.

    Τέλος, η εμπειρία και η επιστημονική έρευνα δείχνουν ότι σε οποιονδήποτε χώρο εργαζόμαστε με ανθρώπους, ειδικά όταν έχουν σοβαρά προβλήματα, είναι πιθανό οι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι να «ιδρυματοποιηθούν», όχι μόνο νοσοκομεία και ψυχιατρεία αλλά και σχολεία, κέντρα κοκ.

    Η φροντίδα στην αναπηρία δεν αποτελεί εξαίρεση: πρόκειται για εργασία που απαιτεί πολύ κόπο, γνώση και συναισθηματική επένδυση – και περιέχει διάφορες δυσκολίες και ματαιώσεις. Χρειάζεται για αυτό τον λόγο ικανή στήριξη της δομής, με στελέχη, υλικοτεχνικά και συχνή επιμόρφωση.

    Η κοινωνική πρόνοια για παιδιά και άτομα με αναπηρίες δεν είναι φιλανθρωπία, είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα σε ένα ευνομούμενο και πολιτισμένο κράτος.

    Ευελπιστώντας ότι θα επανεκλεγούμε στο Συμβούλιο του Συλλόγου και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τους γονείς, θα θέλαμε να καλέσουμε την Πρόεδρο της Κοινωφελούς σε συνάντηση και διάλογο, καθώς είναι ο καλύτερο τρόπος εύρεσης λύσεων για τα προβλήματα της δομής.

Μαρία Φρατζή, Πρόεδρος ΔΣ, Μαρία Χατζηγιακουμή, Γραμματέας ΔΣ, Κυριακή Λήμνου, Ταμίας ΔΣ

Σχολίασε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *